V zdravom, ľahkom a chutnom stravovaní pokračujeme aj tentoraz.
Po sviatočných hodoch býva zvyčajne bolenie brucha, ale verím, že vás to tentoraz obišlo. S kuchárkou pani Máriou Tenkáčovou z vegetariánskej a diétnej reštaurácie sa porozprával Peter Buček:
Baklažánový guláš s cícerom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si teda celý postup prípravy baklažánového gulášu s cícerom. Potrebujeme olej, cibuľu, cesnak, papriku, baklažán, paradajky, cícer, zemiakový škrob, čierne korenie, mletá paprika, oregano. Baklažán nakrájame na kocky, posolíme a necháme stáť 10 minút a predtým dáme uvariť cícer. Potom nakrájame na kocky cibuľu, speníme na oleji, pridáme cesnak, čierne korenie, mletú papriku, na to hodíme posolený baklažán, podlejeme troškou vody a dáme na 15 minút dusiť. Keď bude baklažán do polovice hotový, pridáme papriku nakrájanú na kolieska a na kocky nakrájanú paradajku. Podusíme to ďalších 10 minút, trochu podlejeme vodou a pridáme uvarený cícer a ešte to zahustíme zemiakovým škrobom. Podávame to s pohánkou alebo ryžou natural, prípadne zemiakmi. Všetkým želáme dobrú chuť...