No a v zdravej vegetariánskej výžive pokračujeme aj ďalej, pričom tentoraz sa zameriame na tempeh.
S kuchárkou Máriou Tenkáčovou sa o zaujímavom jedle porozprával Peter Buček:
Tempehové pšenové guľky v sviečkovej omáčke
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si celý postup. Bloky tempehu, teda mäsovej náhrady zo sójových bôbov, opraženého na cibuľke, pridáme do pšena, ktoré najskôr premyjeme, uvaríme a dáme ochladiť. Všetko to zmiešame, urobíme takú masu a pridáme kukuričný škrob, aby to všetko držalo. Z tejto masy vytvarujeme guličky, zhruba veľkosti pingpongovej loptičky a dáme na paru na 15 minút. Potom tie tempehové guľky podlejeme vopred pripravenou sviečkovou omáčkou. K tomu pridávame ryžu natural, ale môžeme servírovať aj s dusenou mrkvou. Tempeh chutí po údenom mäse a spolu so sviečkovu omáčkou dobre padne aj gurmánovi.