Ovsené karbonátky

Ovsené karbonátky

V novom roku 2015 sme si priali najmä zdravie. Nezabudneme na to, že k tomu aby sme boli zdraví, prispievame sami.

A tak, aj to, čo si zvykneme bežne pripravovať na oleji vysmážaním, si pripravíme už dnes zdravšou technologickou úpravou. Čo to bude? To nám už povedia odborníčka na stravovanie doktorka Daša Ostertágová a Beáta Repíková.

Ovsené karbonátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 100 gramov mäsa, z morky alebo z kuraťa, 10 gramov ovsených vločiek, 10 gramov cibule, majorán, 3 polievkové lyžice mlieka, 10 gramov postrúhaného netučného syra, strúhanku na obaľovanie, olej na vymastenie formy na pečenie.
Postup: vločky zalejeme mliekom, mäso pomelieme s cibuľou, pridáme ho k vločkám, posolíme, pridáme majorán, postrúhaný syr, pomiešame, formujeme karbonátky. Obaľujeme v strúhanke. Dáme na vymastený plech a pečieme v rúre. Podávame s anglickou zeleninou. A ako si pripravíme anglickú miešanú zeleninu? Očistenú zeleninu pokrájame, na panvici zohrejeme tuk, na ktorom speníme cibuľu, pridáme zeleninu a dusíme. Pridáme soľ, citrónovú šťavu, a pred podávaním zelenú vňať.

Autorka: Beáta Repíková foto: Life-Of-Pix

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame