V Kulináriu vám dnes ponúkame slaný dezert - teľaciu roládu. Keď ju nakrájame, tak nás prekvapí rôznymi farbami a na prvý pohľad máme pocit, že na tanieri podávame rez s rôznymi plnkami.
Ako dosiahnuť spomínaný efekt? S odborníčkou na školské stravovanie Dagmar Ostertágovou sa rozprávala Beáta Repíková.
Teľacia roláda
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 120 g teľacieho mäsa, soľ, 1 kávovú lyžičku horčice, 2 plátky šunky, 4 lístky špenátu, 10 g postrúhaného syra, 30 g mrkvy, 2 polievkové lyžice oleja, 10 g cibule, štipka racse, štipka mletej červenej papriky, 10 gramov masla, a štipka maizeny.
Postup: Mäso odblaníme, rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, potrieme horčicou, pridáme šunku, špenát, mrkvu, rozrezanú na rezance, posypeme syrom, zavinieme do rolády, upevníme ju špáradlom. Z každej strany rýchlo opečieme a dáme piecť do pekáča. Potom polejeme olejom, posypem rascou, červenou paprikou, pridáme očistenú cibuľu vcelku, podlejeme vodou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pred dopečením posypeme roládu strúhaným syrom.