Jablkové ruže

Jablkové ruže

V tomto týždni varíme so študentmi druhej B Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch podľa receptov z jabĺk.

Dnes to budú jablkové ruže. Ideálne je použiť staré sorty ovocia, a to nielen pre výraznejšiu chuť. Prečo sa z nich lepšie pečie a varí, vysvetľuje profesorka Mária Repíková, pod vedením ktorej študenti dezerty pripravovali.

Jablkové ruže Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na jablkové ruže.

Suroviny: 100 gramov jabĺk, 250 gramov lístkového cesta, 50 gramov práškového cukru, 100 gramov kryštálového cukru, škorica, klinčeky.

Postup: Najskôr si na tenšie plátky približne 2 – 3 milimetre nakrájame jablká. Dáme ich povariť do vody s cukrom, klinčekmi a škoricou. Varíme 3 minúty. Medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku 1 – 2 milimetre, nakrájame podľa jabĺk na prúžky 3 centimetre dlhé a 5 kusov prúžkov uložíme po dĺžke cez seba. Jabĺčko musí presahovať cez okraj cesta, zvinieme ho do tvaru ruže. Na  plech vyložený papierom na pečenie položíme jablká a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: Iveta Pospíšilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame