Zapečené papriky

Zapečené papriky

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Už sme ochutnali kukuricovo-jablkový šalát alebo kapustníky z lístkového cesta a dnes to budú zapečené papriky. So známou módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.  

Zapečené papriky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 3 veľké (mäsité) papriky, pekné sú farebné, cca 700 g paradajok, 1 balenie ančovičiek (aj kapary sú vynikajúce), 4 – 5 strúčikov cesnaku, 2 – 3 lyžice olivového oleja, hrsť nasekanej bazalky (alebo oregana či petržlenu).

Postup: papriky prekrojíme – stopky tiež a nechajte ich tam, z paprík vydlabeme vnútro, paradajky nakrájame na kocky, vsypeme do nich nakrájané ančovičky (3 pruhy si necháme na záverečné dozdobenie). Do paradajkovej zmesi pridáme ešte 3 roztlačené cesnakové strúčiky, ak máte, aj kapary zliate z vody a dochutíme hrsťou nasekanej bazalky. Premiešame a naplníme polovice paprík (paradajky natlačte, ešte sa trochu spečú), ktoré zvrchu ešte ozdobíme polovicami ančovičiek a na plátky pokrájaným cesnakom. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Zapekáme na plechu alebo v sklenenej nádobe na grilovacom programe asi 40 – 50 minút (na plech dávam alobal), vytečenú šťavu vlejeme po dokončení naspäť do paprík. Podávame s bagetou, ale aj bez nej sú výborné.

Autor: Miroslav Würfl foto: elementus

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame