Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt.
Včera sme ochutnali zapečené kuracie prsia so zemiakmi. Po takomto výdatnom obede si niektorí z nás doprajú aj dezert. Práve o tejto oblasti kulinárskeho umenia sa so známou módnou návrhárkou rozprával Miroslav Würfl.
Nepečený tvarohový koláč s ovocím
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1 balenie talianskych piškót - 100 g (podľa veľkosti misy aj 150 g), 2 balenia hladkého vanilkového tvarohu po 400 gramov (prípadne osladíme jemný tvaroh), 1 šľahačku (dobré je vyšľahať so stužovačom), 1 dl vaječného koňaku (prípadne rum), pre deti však vynecháme, 2 dl pohár orechovo-medového müsli, džem na potretie, čerstvé ovocie - podľa sezóny.
Postup: Jenskú podlhovastú misu nahusto vyložíme namočenými piškótami v koňaku alebo v sirupovej vode (namáčame rýchlo, lebo piškóty ešte nasiaknu z tvarohu), natrieme čučoriedkovým džemom (alebo aký máme), vyšľaháme šľahačku, primiešate tvaroh a vločky. Celú masu vysypeme na piškóty, zarovnáme a naukladáme ovocie. Dáme do chladničky (najlepšie cez noc), pred podávaním posypeme práškovým cukrom.