Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Včera sme ochutnali kukuricovo-jablkový šalát, a pretože známa módna návrhárka miluje kapustu, tak dnes to budú kapustníky z lístkového cesta.
Potrebujeme: 2 balenia rozvaľkaného lístkového cesta, cca 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľu, 2 veľké lyžice masla, 1 mäkký tavený syr, 1 vajíčko na potretie, na posypanie tymian.
Postup: Na drobno pokrájanú cibuľu popražíme na masle (nemusí prihorieť), pridáme vyžmýkanú a trochu pokrájanú kapustu (kapustu krájam, aby sa pri jedení veľmi neťahala) a dusíme asi 20 minút, kapustu necháme vychladnúť a potom ju ukladáme na lístkové cesto, ktoré sme rozdelili na 8 štvorcov (čiže z dvoch ciest budete mať 16 ks). Do vloženej kapusty „schováme" asi malú lyžičku taveného syra, urobíme batôžky (16 ks), dáme na plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme tymianom. Vložím ich do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút, pokiaľ nechytia hnedý nádych. Podávame teplé.