Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt.
Dnešný recept bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne. So známou módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.
Kukuricovo-jablkový šalát
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
1 konzervu kukurice, 2 väčšie jablká, 1 smotanový jogurt (400 g), 2 – 3 lyžice
tatárskej omáčky, 2 – 3 strúčiky cesnaku, na dochutenie soľ a čerstvo mleté
korenie
Postup: kukuricu zlejeme z vody, jablká ošúpeme a nakrájame na kocky, primiešame
smotanový jogurt, tatársku omáčku, soľ, korenie a roztlačený cesnak.
Možno vás táto kombinácia zaskočí, ale šalát je vynikajúci a chutí naozaj každému. Môžete ho podávať k mäsu alebo aj samostatne. Veľmi si ho pochvaľujú deti. Pokojne ich môžete „zapriahnuť“ do realizácie, hlavne keď im pripravujete detskú party. Budú veľmi hrdé na svoje kuchárske schopnosti.