Falošný krémeš babky Ivky

Falošný krémeš babky Ivky

Dnes zatvoríme zošit receptov, ktorý vlastní naša kolegyňa Hana Michalčíková. Zanechala jej ho prababka Eva Peciarová, ktorú všetci volali Ivka Krajčíreje, lebo bola nielen skvelá kuchárka, ale aj šikovná krajčírka.

No a dnes sa Michal Herceg presvedčil, že aj koláč, ktorý má vo svojom názve prívlastok falošný, môže byť veľmi chutný.

Falošný krémeš babky Ivky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na falošný krémeš potrebujeme: 35 dkg hladkej múky, 8 dkg margarínu, 1 vajce, 7 dkg práškového cukru, 1 dkg Salajky (rozpustiť v troške mlieka), domiesiť asi s 1 dcl mlieka.

Postup: Zamiesime cesto, rozdelíme ho na tri diely, každý natenko rozgúľame a upečieme na vymastenom veľkom plechu ako na roládu.

Plnka: 0,5 litra mlieka, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru zmiešame, uvaríme kašu a necháme chladnúť. Zatiaľ vyšľaháme 25 dkg masla a 20 dkg práškového cukru, pomaly pridávame vychladnutú kašu, dobre prešľaháme, pridáme trochu rumu a naplníme pláty. Na druhý deň pokrájame a pocukríme.

Autor: Michal Herceg foto: byrev

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame