December na Slovensku bol, ale stále aj je časom zabíjačiek. Ak máte v špajze čerstvé oškvarky, hodia sa vám práve teraz.
Michal Herceg a naša kolegyňa Hanka Michalčíková sa rozprávajú o nekysnutých oškvarkových pagáčikoch. Najprv však malá spomienka na Hankinu prababku Ivku, ktorá jej zanechala veľa chutných receptov.
Nekysnuté oškvarkové pagáčiky babky Ivky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na oškvarkové pagáčiky potrebujeme: 0,5 kg hladkej múky „špeciál“, 25 dkg oškvarkov, 1 pochúťkovú smotanu, 25 dkg margarínu, soľ. Oškvarky zomelieme, všetko spolu zmiesime a necháme 3 hodiny odstáť. Potom rozvaľkáme na 0,5 až 1 cm hrúbku, vykrajujeme malé pagáčiky, uložíme na plech potrieme vajíčkom, osolíme, posypeme rascou a pečieme do ružova.