Chutné, chrumkavé, sladké, mimoriadne trvácne, ale aj poriadne tvrdé. Také sú orechové štangličky, ktoré si dnes upečieme.
Recept nahral Michal Herceg. Všetky recepty nám tento týždeň ponúka naša kolegyňa Hana Michalčíková, ktorá ich má od svojej prababky Ivky.
Orechové štangličky babky Ivky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na orechové štangličky potrebujeme: 14 dkg orechov, 14 dkg práškového cukru, vanilínový cukor, citrónovú kôru, 1 vajce, 1 žĺtok.
Postup: Orechy zomelieme, pridáme preosiaty práškový cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, vajce, žĺtok, spolu všetko zmiesime a urobíme šúľok. Rozvaľkáme tak, aby bol asi 6 cm široký a 1 cm vysoký. Celý ho potrieme bielkovou hustou polevou (1 bielok, asi 12 dkg cukru, podľa potreby citrónovú šťavu). Nakrájame štangličky(tyčinky), poukladáme ich na vymastený a múkou vysypaný plech a v mierne teplej rúre pečieme (sušíme).