Sadlovníky prababky Ivky

Sadlovníky prababky Ivky

„Pallo myllo vella umyvalla.“ Tak dúfajme, že u vás doma sa nič podobné práve nestalo. Namiesto „mylla“ budete potrebovať „sallo“, ale aj všeličo iné.

Pokračuje Michal Herceg.

Sadlovníky prababky Ivky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme vlastne dve cestá: 
Prvé cesto: 2dkg droždia, 3 kocky cukru necháme nakysnúť v mlieku;
7dcl hladkej múky, trochu cukru, masti (ako jedno vajíčko). To všetko zmiesiť letným mliekom a nechať vykysnúť.

Druhé cesto: 30 dkg sadla, 2dcl múky spolu spracovať na cesto, položiť na prvé cesto a trikrát spolu preložiť. Ešte raz nechať podkysnúť a potom rozvaľkať.

Pokrájať na štvorce a plniť slivkovým lekvárom, makovou a orechovou plnkou. Po upečení pocukriť mletým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

Autor: Michal Herceg foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame