Tekvicové halušky

Tekvicové halušky

16.7.2013

Suroviny: 500 g hrubej múky, soľ, 1 vajce, 3 dcl vody, cibuľa, olej, tekvica, rasca, mleté korenie

 

Postup: Zmiešame hrubú múku s vodou a vajíčkom. Dochutíme soľou a hádžeme halušky do osolenej, vriacej vody. Keď sú uvarené prelejeme ich studenou vodou a precedíme. Trochu pomastíme olejom alebo bravčovou masťou. Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a jadierka vyberieme. Postrúhame na hrubom strúhadle. Na oleji osmažíme jemne pokrájanú cibuľu a následne pridáme tekvicu. Dochutíme soľou, rascou, korením a chvíľu podusíme. Zmiešame s haluškami a podávame.

Eliška z Veľkého Klíža

Živé vysielanie 4:56

Práve vysielame