Kysnutá haruľa s oškvarkami

Kysnutá haruľa s oškvarkami

9.7.2013

Suroviny: 500 g surových zemiakov, 500 g zemiakov uvarených v šupke, maslo, 50 g droždia, 100 mg mlieka, 1 čajová lyžica práškového cukru, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, mleté oškvarky podľa chuti, soľ, mleté korenie, majorán

 

Postup:  Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Surové zemiaky ošúpeme a na jemno postrúhame a polejeme pár lyžicami horúceho mlieka. Pridáme uvarené zemiaky v šupke, ktoré sme tiež postrúhali. Cesnak rozrobíme so soľou a majoránom a primiešame k zemiakom. Pridáme vajce, kvások a mleté oškvarky. Všetko spolu premiešame a rozotrieme na vymastený pekáč. Na plechu necháme kysnúť 50 minút. Vrch cesta potrieme rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.

Ružena z Nitry

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame