Plnená paprika

Plnená paprika

3.7.2013

Suroviny: mleté mäso(hovädzie, bravčové), 1 hrnček ryže, olej, hladká múka, 1 paradajkový pretlak(redší), 1 paradajkový pretlak(hustý), 4 papriky

 

Postup: Umytú papriku dôkladne očistíme od vnútra. Mäso ochutíme soľou, vegetou a majoránom. Hrnček ryže zmiešame s 2 hrnčekmi vody, trochou soli, trochou oleja a vegety. Takto pripravenú necháme robiť 17 minút v mikrovlnnej rúre.  Ochutené mäso zmiešame s vychladnutou, pripravenou ryžou a plním papriky. Chvíľu necháme odstáť.  Do veľkého hrnca dáme asi 1 a pol lyžice oleja a 4 lyžice múky. Spravíme jemnú zápražku. Pridáme riedky pretlak, premiešame a následne pridáme hustý pretlak. Prilejeme asi 1 a pol litra studenej vody. Pridáme trocha soli a trocha cukru. Privedieme do bodu varu a pridáme papriky, prípadne mäsové guľky.

Anna z Bratislavy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame