Jablkový koláč

Jablkový koláč

21.6.2013

Suroviny: 400 g polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 2-3 PL kryštálového cukru, 1 droždie (42g), 1 margarín, 1 vajíčko, letné jablká, marhuľový džem, pomleté orechy

 

Postup: Urobíme si kvások s droždia, mlieka a cukru. Kvások zmiesime s múkou a necháme vykysnúť. Následné cesto rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom. Jablká ošúpeme, vykrojíme stredy a pokrájame na mesiačiky. Z jednej strany jablká pokrájame na vejáriky. Takto pripravené jablká poukladáme husto na cesto. Posypeme orechmi zmiešanými s cukrom. Pokvapkáme rozpusteným margarínom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Keď je koláč asi na polovicu upečený, zalejeme džemom s troškou vody a dopečieme.

Eliška z Veľkého Klíža

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame