Spomeniete si na svoje prvé jedlo v živote a aj na jeho chuť? Jasné. Je to nezmyselná otázka, pretože nik z nás si nepamätá chuť mlieka, čo s poriadnym apetítom prehĺtal, možno už pár minút po narodení. Isté však je, že mlieko v rôznych podobách a zoskupeniach je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Metamorfózy mlieka vám tento týždeň bude v Kulináriu ponúkať nutričná poradkyňa Janka Trebulová. V pomyselnej kuchyni jej bude asistovať Janka Bleyová.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Koľko ľudí - toľko chutí, táto overená pravda sa vzťahuje aj na jednu z najdôležitejších súčastí pri príprave jedál v slovenskej kuchyni. Ak ste počúvali naše Kulinárium aj včera, viete, že na mysli mám mlieko. Mliečne metamorfózy budú teda aj dnes rozohrávať dve Janky: nutričná poradkyňa a spoluautorka knihy pre pacientov so zažívacími problémami Janka Trebulová a ja Janka Bleyová.
Utorok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.