Uvariť si jedlo doma a cítiť sa pri tom ako v reštaurácii ocenenej Michelinskou hviezdou, je výzva, nejde totiž až tak o dizajn a spôsob servírovania ale ide o kvalitu surovín a výnimočnú dokonalú chuť.
Do akej miery je reálne dať michelinský punc aj jedlám uvareným doma, sa Marcela Jedináková opýtala šéfkuchára Petra Ďuranského, ktorý ako prvý Slovák obhajoval Michelinskú hviezdu v Rakúsku.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na Slovensku zatiaľ žiadna reštaurácia nezískala ocenenie Michelinská hviezda, zato Slovák, Peter Ďuranský, k nej pomohol reštaurácii v Rakúsku. Marcela Jedináková sa so šéfkuchárom Petrom Ďuranským rozprávala o kritériách získania Michelinskej hviezdy a dozvedela sa aj to, aká je jeho výnimočná grilovacia kombinácia.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V niektorých reštauráciách je jedlo iba pastvou pre oči a v konečnom dôsledku nám veľmi nechutí. Aj preto sa v kulinárskych súťažiach hodnotí najmä chuť pripraveného jedla. Ako je to v prípade ocenenia Michelinská hviezda, teda, či je dôležitejší dizajn servírovaného jedla alebo chuť, sa Marcela Jedináková opýtala šéfkuchára Petra Ďuranského, ktorý ako prvý Slovák obhájil Michelinskú hviezdu.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Prestížni kuchári využívajú aj výnimočné spôsoby prípravy jedál. Nie vždy im totiž tradičné rúry, tlakové hrnce a panvice poskytujú takú úroveň kontroly nad teplotou jedla akú potrebujú, najmä ak chcú pripraviť dokonalé jedlo šetrným spôsobom. Počuli ste už o metóde sous vide alebo vákuovom varení vo potravinových vreckách? Ako funguje, sa Marcela Jedináková dozvedela od michelinského šéfkuchára Petra Ďuranského.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň sme vás inšpirovali michelinskými tipmi, ktoré môžete vyskúšať aj vo vašej domácej kuchyni. Marcela Jedináková v rozhovore so šéfkuchárom Petrom Ďuranským zistila, že michelinský punc v jedlách docielime najmä spôsobom prípravy jednotlivých surovín. Napríklad, aj obyčajnú šošovicu varí ocenený šéfkuchár inak ako väčšina našich gazdiniek.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes sú Michelinské reštaurácie otázkou prestíže, ale vedeli ste, že Ich korene boli oveľa skromnejšie? Niesli myšlienku podpory turistov - chceli, aby sa vydali na cestu a riadili sa bedekerom, malou červenou knižkou.