Paradajky v našej kuchyni

Paradajky v našej kuchyni

Patrí medzi najčastejšie pestované plodiny na Slovensku aj vo svete. Existujú stovky odrôd – od malých až po veľké mäsité typy a jej využitie v kuchyni je všestranné. Hovoríme o paradajke, ktorú ako symbol leta a záhradkárstva právom označujeme za kráľovnú záhrad. Tento týždeň sa v Kulináriu bude Tatiana Šušková o paradajkách a ich využití v kuchyni rozprávať s nutričnou biochemičkou a špecialistkou na výživu a jedlo Silviou Horeckou, ktorá je tiež pestovateľkou tejto obľúbenej plodiny.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Botanicky je ovocie, konkrétne bobuľa, pretože vzniká z oplodneného kvetu a obsahuje semienka, v kuchyni ju však zaraďujeme medzi zeleninu. V roku 1893 kvôli colným poplatkom americký najvyšší súd rozhodol, že paradajky sa budú oficiálne považovať za zeleninu. 
Tatianu Šuškovú však v rozhovore s nutričnou biochemičkou Silviou Horeckou, autorkou blogu Terapia jedlom, zaujímali aj praktické odpovede.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame