Maliny a černice v našej kuchyni

Maliny a černice v našej kuchyni

Tento týždeň si budeme pochutnávať na rôznych druhoch malín a černíc. Michal Herceg sa stretol s Andreou Miklošovou. Jej pomoc a poradenstvo môžu ľudia nájsť v Ovocnej a okrasnej škôlke Biele Karpaty v Moravskom Lieskovom. Zároveň však s manželom na Strednom Slovensku založila záhradu Jedloles, v ktorej pestuje rôzne druhy ovocia, zeleniny a jedlých kvetov. My sa teraz bližšie pozrieme na rod ostružín.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si z malín a černíc usušíme takzvanú ovocnú kožu, alebo krajšie, ovocný pergamen. Ako Michalovi Hercegovi povedala Andrea Miklošová z Ovocnej a okrasnej škôlky Biele Karpaty, túto pochúťku majú rady najmä deti.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o rôznych odrodách malín a černíc. Z nich si môžeme vyrobiť napríklad aj domácu zmrzlinu. S Andreou Miklošovou, ktorá má v záhrade množstvo plodov dozrievajúcich v rôznom čase, sa rozpráva Michal Herceg.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame