Počuli ste už o bezvýčitkovom maškrtení? Práve tak vznikli aj bezvýčitkové koláčiky a sladké dobroty. Pre svojich zákazníkov ich už niekoľko rokov pečie Gabriela Botlíková. V týchto dňoch uvažuje aj o kurzoch varenia. Prvú školu varenia absolvovala Beáta Repíková. Čo všetko nás teda čaká v Kulináriu - počas tohto týždňa a čo znamenajú bezvýčitkové maškrty pre Gabrielu Botlíkovú?
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Pečenie pre alergikov, ale aj pre tých, ktorí trpia istými intoleranciami - má svoje špecifiká – inak sa mieša, inak pečie a niekedy aj inak zdobí. Beáta Repíková sa vybrala do prevádzky, kde také byzvýčitkové maškrty pečie Gabriel Bottlíková. Ako sa skamarátila s alternatívnymi múkami?
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Bezalergénové dobroty neobsahujú lepok, mlieko, vajcia, sóju ani oriešky. Ale ako pripraviť cookies tak, aby chutili aj bez orechov? Budú to úplne bezvýčitkové dezerty. A ako zostanú vláčne, aj keď ich pečieme z bezlepkových múk ? O takýchto cookies sa Beáta Repíková rozprávala s Gabrielou Botlíkovou, ktorá pripravuje bezvýčitkové maškrty.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Koláč bez cukru vie potešiť chuťové poháriky a čo tak skúsiť ho pripraviť na slano a ešte aj bez alergénov? Nie každý sa do zdravšieho pečenia pustí okamžite. Beáta Repíková sa preto vybrala za Gabrielou Botlíkovou priamo do jej prevádzky, kde pre zákazníkov pripravuje bezvýčitkové maškrty.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Dnes pečieme tak, aby si na maškrtách pochutili aj tí, ktorí musia kvôli intoleranciám či alergiám vynechať niektoré bežné suroviny – bielu múku a teda lepok, vajcia či vaječný bielok, ale aj mlieko s jeho zložkami – laktózou a kazeínom. Beáta Repíková sa vybrala do prevádzky Gabriely Botlíkovej, ktorá nám dokáže, že maškrtenie nemusí byť hriechom. Stačí poznať pár dobrých trikov.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.