V moderných kuchyniach radi experimentujeme a tak sa neraz na domácich stoloch okrem tradičných slovenských jedál nájdu jedlá inšpirované zahraničnými kuchyňami alebo pokrmy vychádzajúce z filozofie rôznych prístupov ku životu. Tento týždeň sa budeme v Kulináriu inšpirovať indickou ajurvédskou kuchyňou, ktorá kladie dôraz na rovnováhu tela, mysle a ducha prostredníctvom správnej výživy, byliniek a životného štýlu a zvolíme si tipy na jedlá, ktoré nás dokážu v lete ochladiť. Tatiane Šuškovej povedala viac Jana Gurníková slovenská odborníčka na ajurvédu, jogu a aromaterapiu, ktorá získala svoje vedomosti štúdiom v Čechách aj Indii.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V tohto-týždňovom Kulináriu sa inšpirujeme ajurvédskou kuchyňou a dnešnou témou je ovocie. Napriek tomu, že ho považujeme všeobecne za osviežujúce aj medzi ním nájdeme druhy, ktoré nás dokážu zahriať a naopak tie, ktoré nás dokážu ochladiť. Tatiane Šuškovej to potvrdila odborníčka na ajurvédu Jana Gurníková.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Letné obdobie prináša každý rok čoraz častejšie aj extrémne vysoké teploty, ktoré môžu organizmus zbytočne prehrievať. Janka Gurníková spolu s Tatianou Šuškovou nám dnes poradí ako ochladiť telo používaním vhodných byliniek a korenín.
Streda
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.