Lenka Vávrová je všestranná umelkyňa. Jej rodným mestom je Brno, jej srdcu je blízka južná Morava a samozrejme aj jej kuchyňa. Vieru Horákovú zaujímalo, aký má ona vzťah k vareniu.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Moravská kuchyňa je sýta, voňavá, postavená na kvalitných surovinách. Nie je prešpekulovaná a na nič sa nehrá. Ako povedala Lenka Strelecká Viere Horákovej, nie všetko, čo chutí ako z rozprávky, musí byť zložité. Príkladom sú pokrmy zo zemiakov.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Jedlo zohráva v našom živote dôležitú úlohu. Nie je to len pokrm, ktorý nás udržuje pri živote. Jedlo je aj vyjadrením kultúry, spája rodiny. Ako povedala Viere Horákovej Lenka Strelecká, milovníčka moravskej kuchyne, jedlo je aj príbeh sám o sebe.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Sviečková na smotane je pokrm číslo 1 na Morave. V čom sa líší od sviečkovej, ktorú pripravujeme na Slovensku? Opýtala sa Viera Horáková odborníčky na moravskú kuchyňu Lenky Streleckej.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Morava, to sú aj koláče, knedle, tvaroh, mak, lekvár, teda povidla. Ako povedala Viere Horákovej Lenka Strelecká, knedle na rôzne spôsoby sú na Morave naozaj veľkou témou
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.