Začala sa sezóna jahôd a postupne dozrieva aj ďalšie drobné ovocie ako sú čerešne, maliny, ríbezle a egreše. Tento týždeň sa teda popri jedení dozvieme viac práve o bobuľovom ovocí z rozhovoru Marcely Jedinákovej s výživovou poradkyňou a nutričnou terapeutkou Zuzanou Líškovou, ktorej práca s varením úzko súvisí, pretože jedlá ľuďom aj sama varí.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V týchto dňoch sa na Slovensku konečne začínajú červenať aj čerešne a práve o tých dokonale dozretých môžeme povedať, že sú sladkou dávkou energie. Marcela Jedináková sa s výživovou poradkyňou a nutričnou terapeutkou Zuzanou Líškovou rozprávala, okrem ich využitia v kuchyni, aj o zdravotných benefitoch čerešní.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Čierne ríbezle sa považujú za najzdravšie bobuľové ovocie. V našich končinách sa darí aj červeným ríbezliam. Keďže obidva druhy rástli v našich záhradách odjakživa, sú obľúbené aj v našej kuchyni. O ich benefitoch pre zdravie sa Marcela Jedináková rozprávala s výživovou poradkyňou a nutričnou terapeutkou Zuzanou Líškovou.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Ku zberom jahôd sa postupne otvárajú aj samozbery malín, jemného sladkého drobného ovocia, plného vlákniny. Okrem osvieženia nášho jedálnička ponúkajú maliny skutočné benefity nie len pre naše chuťové bunky ale aj pre zdravie. Marcela Jedináková sa o nich rozprávala s výživovou poradkyňou a nutričnou terapeutkou Zuzanou Líškovou.
Štvrtok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.