Špeciality rakúskej kuchyne

Špeciality rakúskej kuchyne

Zuzana Demjánová držala varešku v ruke už ako 15 ročná. Vo Viedni absolvovala školu pre gazdinky, dievčenskú školu so širokým uplatnením. Napriek tomu, že sa profesijne našla v celkom inom odbore, vedomosti, ktoré získala v zahraničí, stále využíva. Vieru Horákovú zaujímalo, či ju varenie bavilo už odmalička.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rezeň je absolútnou klasikou vo väčšine slovenských domácností. Kráľom všetkých rezňov je však ikonický Wiener Schnitzel, rakúske národné jedlo. Skutočný pôvod viedenského rezňa je medzi kulinárskymi historikmi dodnes predmetom sporov. Vieru Horákovú zaujímalo, ako ho vníma Zuzana Demjánová, ktorá sa ho učila pripravovať práve  vo Viedni.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aká príloha sa vám spája s viedenským rezňom? Predsa zemiakový šalát, ktorý si dnes pripravíme na rakúsky spôsob. Vieru Horákovú zaujímalo, čím sa líši od toho, ktorý pripravujeme na Slovensku. Pripravuje Zuzana Demjanová.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď  hovoríme o rakúskej kuchyni, nemali by sme zabudnúť na trhanec. Je to akási sladká omeleta, ktorá nemôže chýbať na jedálnom lístku. Povedala Viere Horákovej  Zuzana Demjánová, ktorá absolvovala v rakúsku školu pre gazdinky.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Knedle dnes tvoria v mnohých krajinách bežnú súčasť jedálnych lístkov. Nielenže sa národy predbiehajú v tom, kto robí tie najlepšie, ale sporia sa aj o to, kde majú knedle svoje korene. Nechajme spory bokom a poďme si ich pripraviť na rakúsky spôsob spolu s Vierou Horákovou a Zuzanou Demjánovou.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame