Haruľa

Haruľa

10.6.2013

Suroviny: 500 g surových zemiakov, maslo, 500 g v šupke uvarených zemiakov, 50 g droždia, 100 ml mlieka, 1 čajová lyžička práškového cukru, 1 vajce, 3-4 strúčiky cesnaku, mleté oškvarky podľa chuti, soľ, mleté čierne korenie, majorán

 

Postup: Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Surové zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Polejeme niekoľkými lyžicami horúceho mlieka. Následne pridáme uvarené, šúpané a postrúhané zemiaky. Cesnak rozotrieme so soľou a spolu s majoránom, korením ho primiešame k zemiakom. Pridáme vajce, kvások, pomleté alebo posekané oškvarky a dobre premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený plech a ešte necháme podkysnúť asi 50 minút. Potom povrch cesta natrieme rozpusteným maslom a pri vyššej teplote upečieme do ružova. Podávame s kyslou kapustou.

Ružena z Nitry

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame