Tento týždeň sa zameriame na sezónne potraviny. Jarné špeciality nám predstaví Jan Malý, šéfkuchár z českého Šumperka. Typickou jarnou zeleninou, kedy nám príroda poskytuje svoje prvé plody, je aj špargľa. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Možno aj preto, že už v antike ju považovali za elixír zdravia, si tento mladý šéfkuchár v rozhovore s Miroslavom Würflom spomenul najprv na ňu.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň dominujú v našom Kulináriu jedlá zo sezónnych potravín. Šéfkuchár z českého Šumperka Jan Malý obľubuje pri príprave zeleninových šalátov špenát, špargľu, ale aj reďkovky, ktoré plné jarných vitamínov. Miroslavovi Würflovi najskôr vysvetlil, ako môžeme ich jemne pikantnú chuť využiť nielen v rámci prílohy k rôznym pokrmom, ale aj že grilované reďkovky môžu tvoriť základ nášho obeda.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Chystáte nejakú oslavu? Pozvali ste k vám domov priateľov a chcete im pripraviť kulinársku lahôdku? Čím by ste ich mohli prekvapiť, to zisťoval Miroslav Würfl u šéfkuchára Jana Malého zo Šumperka z mesta, ktoré leží na severe Moravy.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň hovoríme o využití českej kuchyne v slovenských domácnostiach. Pri mikrofóne Miroslava Würfla nám lahôdky z olomouckého kraja predstavuje šéfkuchár zo Šumperka, Jan Malý. Dnes to bude špecialita z bravčového aj hovädzieho mäsa.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň vám v Kulináriu predstavujeme gurmánske lahôdky našich západných susedov. Pestrá paleta jedál, výrazné chute a poctivá kuchyňa. To je stredná Morava, ktorá stavia na tradíciách aj histórii regiónu, a samozrejmosťou je miestny pôvod surovín. V Olomouckom kraji patria k najznámejším tzv. olomoucké syrečky alebo tvarôžky, o ktorých prvá písomná zmienka pochádza už z 15. storočia. Aj dnes sa používajú na prípravu slaných aj sladkých jedál. Miroslava Würfla o tom presvedčil rodák zo Šumperka, šéfkuchár Jan Malý.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tento týždeň sme sa v Kulináriu venovali špecialitám z Olomouckého kraja. Od pon-delka zmeníme kuchára aj krajinu, zamierime do Rakúska a predstavíme vám gur-mánske lahôdky, ktoré môžete ochutnať vo Viedni.