Jarné špeciality

Jarné špeciality

Tento týždeň sa zameriame na sezónne potraviny. Jarné špeciality nám predstaví Jan Malý, šéfkuchár z českého Šumperka. Typickou jarnou zeleninou, kedy nám príroda poskytuje svoje prvé plody, je aj špargľa. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Možno aj preto, že už v antike ju považovali za elixír zdravia, si tento mladý šéfkuchár v rozhovore s Miroslavom Würflom spomenul najprv na ňu.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň dominujú v našom Kulináriu jedlá zo sezónnych potravín. Šéfkuchár z českého Šumperka Jan Malý obľubuje pri príprave zeleninových šalátov špenát, špargľu, ale aj reďkovky, ktoré plné jarných vitamínov. Miroslavovi Würflovi najskôr vysvetlil, ako môžeme ich jemne pikantnú chuť využiť nielen v rámci prílohy k rôznym pokrmom, ale aj že grilované reďkovky môžu tvoriť základ nášho obeda.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame