Ryba v rôsole na studeno...
Tento týždeň si pripravujeme tradičné židovské jedlá. Židovská kuchyňa je zdravá, nekombinuje niektoré pokrmy, alebo nevymýšľa kombinácie, ktoré by boli ťažko stráviteľné. Dnes budeme variť, presnejšie povedané, pripravovať kapra na studeno s rôsolom. Základ je pripraviť si kapra deň vopred. Martinovi Jurčovi povedala viac odborníčka na židovskú kuchyňu Katarína Potoková.
Židovská kuchyňa – 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Povedzme si, čo všetko na takéto jednoduché jedlo potrebujeme: kapra, ktorého nakrájame na podkovičky, korenie, soľ, červenú papriku, koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak. Na omáčku potrebujeme červenú papriku, hladkú múku a za hrsť orechov. Do hrnca pokrájame zeleninu a cibuľu. Varíme vo vode, keď je zelenina polomäkká, vložíme kapra a uvaríme rybu domäkka. Nachystáme si taniere, na ktoré položíme uvarené kúsky ryby. Vývar zo zeleniny scedíme a zahustíme múkou a troškou červenej papriky. Môžeme pridať trošku želatíny. Rybu zalejeme a necháme vychladnúť. Podávame s chlebom alebo kúskom barchesu.