Židovská kuchyňa – 4. časť

Židovská kuchyňa – 4. časť

Pečeňové studené predjedlo...

Tento týždeň si pripravujeme tradičné židovské jedlá. Židovská kuchyňa je zdravá, nekombinuje niektoré pokrmy, alebo nevymýšľa kombinácie, ktoré by boli ťažko stráviteľné. Aj preto v dnešnej už slobodnej dobe s univerzálnymi náboženstvami varia gazdinky bežne aj židovské jedlá. Dnes budeme variť, presnejšie povedané, pripravovať pečeň. A bude to jedlo, ktoré je schopný uvariť každý. Martin Jurčo sa pýtal odborníčky na židovskú kuchyňu Kataríny Potokovej.

Židovská kuchyňa – 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Povedzme si, čo všetko na takéto jednoduché jedlo potrebujeme: kuraciu, bravčovú alebo kačaciu pečeň, natvrdo uvarené vajíčka, cibuľu, korenie, soľ, červenú papriku. Vajíčka uvaríme a pokrájame, pečeň upečenú v tuku nakrájame, podobne aj cibuľu. Všetko zmiešame a vymiešame najemno alebo podľa ľubovôle nahrubo. Podávame na šalátovom liste s chlebom alebo s barchesom.

Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame