Jar naberá na sile a je to cítiť zo všetkého zeleného čo rastie okolo nás. Aj pulty stánkov na trhoch či v hypermarketoch sa zapĺňajú jarnou zeleninou, v ponuke nechýbajú svieže jarné bylinky, ale my sa tento týždeň budeme venovať tomu, čo v našich záhradách neraz obchádzame.
Divokým bylinám, ktoré sme si pracovne nazvali „burinky“. Ako ich využiť na tanieri radí nielen Tatiane Šuškovej, ale aj vám botanička a permakultúrna dizajnérka Katka Klímová.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Názov tohto týždňového kulinária „Burinky“ v kuchyni nám napovedá, že sa rozprávame o využití chuťovej a liečivej sily divokých rastlín pri príprave jedla. Dnes Tatiane Šuškovej botanička a permakultúrna dizajnérka Katka Klímová viac povedala o benefitoch, ktoré nám môže priniesť konzumácia divokých bylín.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Divoké bylinky na tanieri môžu byť chutným doplnkom jedál s jedinečnou výživovou a liečivou hodnotou. Ani však netušíme, že mnohé z nich sú nielen zdravé, ale aj jedlé. Patrí k nim aj žihľava o ktorej sa Tatiana Šušková rozpráva v dnešnej časti Kulinária na tému „Burinky“ v kuchyni s botaničkou Katkou Klímovou.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Púpava, pŕhľava, medvedí cesnak, podbeľ, sedmokráska, štiav kyslý. Na jar nám ponúka príroda cez jedlé rastliny, aj tie divoko rastúce, svoju silu a vitalitu. Sú chutné a mimoriadne bohaté na živiny, ktoré podporujú regeneráciu organizmu po zime. Tatiane Šuškovej zopár z nich doniesla do dnešného Kulinária aj botanička Katka Klímová.
Štvrtok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.