Ktoré užitočné „burinky“ môžu skončiť aj na našom tanieri?

Ktoré užitočné „burinky“ môžu skončiť aj na našom tanieri?

Jar naberá na sile a je to cítiť zo všetkého zeleného čo rastie okolo nás. Aj pulty stánkov na trhoch či v hypermarketoch sa zapĺňajú jarnou zeleninou, v ponuke nechýbajú svieže jarné bylinky, ale my sa tento týždeň budeme venovať tomu, čo v našich záhradách neraz obchádzame.

Divokým bylinám, ktoré sme si pracovne nazvali „burinky“. Ako ich využiť na tanieri radí nielen Tatiane Šuškovej, ale aj vám botanička a permakultúrna dizajnérka Katka Klímová.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Názov tohto týždňového kulinária „Burinky“ v kuchyni nám napovedá, že sa rozprávame o využití chuťovej a liečivej sily divokých rastlín pri príprave jedla. Dnes Tatiane Šuškovej botanička a permakultúrna dizajnérka Katka Klímová viac povedala o benefitoch, ktoré nám môže priniesť konzumácia divokých bylín.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Divoké bylinky na tanieri môžu byť chutným doplnkom jedál s jedinečnou výživovou a liečivou hodnotou. Ani však netušíme, že mnohé z nich sú nielen zdravé, ale aj jedlé. Patrí k nim aj žihľava o ktorej sa Tatiana Šušková rozpráva v dnešnej časti Kulinária na tému „Burinky“ v kuchyni s botaničkou Katkou Klímovou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Púpava, pŕhľava, medvedí cesnak, podbeľ, sedmokráska, štiav kyslý. Na jar nám ponúka príroda cez jedlé rastliny, aj tie divoko rastúce, svoju silu a vitalitu. Sú chutné a mimoriadne bohaté na živiny, ktoré podporujú regeneráciu organizmu po zime. Tatiane Šuškovej zopár z nich doniesla do dnešného Kulinária aj botanička Katka Klímová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame