Ako pripravovať zeleninu?

Ako pripravovať zeleninu?

V súlade so zásadami správnej výživy  by sme mali  zeleninu  konzumovať každý deň, pretože nielenže stravu dopĺňa o nevyhnutné živiny a ochranné látky, ale pokrmy spestruje rozmanitými farbami a dodáva im jemnú lahodnú chuť. No a práve zelenina bude hrať hlavnú úlohu  v kulináriu tento týždeň. Vieru Horákovú zaujímalo, aké miesto má v jedálnom lístku rodiny a nadšenej kuchárky Aleny Takáčovej.

212504281139;Horakova;kuli;pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Karfiol patrí medzi najuniverzálnejšie a najvýživnejšie ingrediencie, ktoré môžete mať vo svojej kuchyni. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré podporujú dobré zdravie. Gazdinky ho zväčša vysmážajú, ale ako sa dozvedela Viera Horáková od Aleny Takáčovej, jestvujú aj iné spôsoby.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aké miesto má vo vašom jedálnom lístku zeler? Väčšinou ho pridávame do polievky, prípadne do sviečkovej. Vedeli ste, že  zeler je bohatý na vitamín C a antioxidanty, ktoré výrazne posilňujú imunitný systém? Jeho konzumácia znižuje riziko prechladnutia a nádchy.
Ako sa dozvedela Viera Horáková od Aleny Takáčovej, jej rodina ho využíva celkom netradične.

Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame