Autor: Lýdia z Bratislavy
Suroviny: 5 bielkov, 3 jablká na hrubo postrúhané, 3 PL hrubej múky, 50 g čokolády, 50 g posekaných orechov, 100 g palmarínu alebo 1 dcl oleja, 2 PL cukru, 150 g mletého maku s cukrom
Postup:Z bielkov pripravíme sneh a Palmarím vymiešame s 2 lyžicami cukru. Postrúhané jablká posypeme hrubou múkou, pridáme posekanú čokoládu, posekané orechy a mak. Túto zmes zmiešame s vymiešaným palmarínom a následne pomaly primiešame aj pripravený sneh. Cesto vylejeme do vymastenej formy na srnčí chrbát. Z tohto množstva by mali byť 2 várky. Pečieme asi 30 až 40 minút. Po upečení môžeme poliať polevou alebo obaliť v cukre.