Gastronómia sa neustále vyvíja a prispôsobuje sa moderným potrebám zákazníkov. Študenti Stredných odborných škôl a hotelových akadémii nielen študujú základy kulinárskeho umenia, ale aj skúmajú najnovšie trendy v tejto oblasti. Jednou z populárnych tém je koncept food truckov – mobilných stánkov s jedlom. Aj študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave si pripravili projekty na „pojazdné„ gastronomické prevádzky. Pomáha im v tom aj prax, ktorú získavajú v zahraničí. Beáta Repíková oslovila najskôr Tomáša Daniša, ktorý spolu s ďalšími študentmi prezentuje kulinárke umenie a školu napríklad aj v Berlíne.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Študenti, ktorí sa vzdelávajú v oblasti gastronómie, vítajú vzdelávacie projekty ktoré im pomáhajú viac sa zamerať na podporu udržateľnosti, lokálnosti a bezodpadovosti v gastronómii. Jedným zo zaujímavých nápadov študentov Strednej odbornej školy Gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave je vytvorenie bezlepkovej cukrárne a kaviarne Bezlepkáči. Beáta Repíková sa vybrala za študentkami, ktoré predstavili svoj návrh.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Mladých ľudí pri zakladaní svojich gastronomických podnikov motivuje nový trend v našom stravovaní. Pri zakladaní fiktívnych prevádzok, ktoré si však plánujú neskôr aj reálne vybudovať uvažujú o založení food truckov. Projektovanie vlastného food trucku však zahŕňa plánovanie menu, dizajnu vozidla, marketingových stratégií a logistických riešení. Na to ako ďaleko sú vo svojich plánoch študenti SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave sa Beáta Repíková opýtala Moniky Dobruckej a Nikoly Durdiakovej. Ako prišli na názov svojho podniku na kolesách?
Štvrtok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.