Židovská kuchyňa – 2. časť

Židovská kuchyňa – 2. časť

Barches – sviatočný chlieb.

Tento týždeň si pripravujeme tradičné židovské jedlá. Židovská kuchyňa je veľmi zdravá a aj preto ju v dnešnej dobe varia aj gazdinky, ktoré sa nehlásia k židovskému náboženstvu. Dnes budeme piecť chlieb, ktorý sa používa ako základný druh pokrmu v židovskej kuchyni – takzvaný barches. Martin Jurčo sa pýtal Kataríny Potokovej.

Židovská kuchyňa – 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko odborníčka na židovskú kultúru a, samozrejme, aj kuchyňu Katarína Potoková, ktorá nám povedala svoj recept na barches, teda chlieb. Povedzme si, čo všetko na takýto chlieb potrebujeme: kilo polohrubej múky, kvasnice, soľ, cukor, vajíčko, žĺtok. Vypracuje sa polo husté kvalitné cesto, keď je vypracované, zalejeme ho pol decilitrom teplého oleja a prepracujeme. Keď vykysne, upletieme pletenky, posypeme makom alebo sezamom a upečieme. Barches jedávame ako klasický chlieb.

Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame