"Strava, teda to, čo jeme, môže byť našim liekom, alebo našim jedom." Táto myšlienka, ktorú pred 2 500 rokmi vyslovil grécky antický lekár Hippokrates je aktuálna najmä dnes. S nutričnou terapeutkou Jarmilou Kabátovou z gastroeneterologickej ambulancie pre deti i dospelých sa Janka Bleyová tento týždeň zameria na stravu a varenie pre celiatikov. Z úst odborníčky - najskôr, aspoň niekoľko základných informácií.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Sú ľudia a nie je ich málo, ktorí sa, obrazne povedané, zosypú, keď sa dozvedia, že do konca života musia žiť na bezlepkovej diéte. V prvom momente paniku strieda bezmocnosť, pretože najmä gazdinky si nedokážu predstaviť, ako budú svojim „maškrtníkom“ pripravovať obľúbené jedlá, napríklad také palacinky s džemom, keď nebudú môcť siahnuť po múke, na ktorú boli zvyknuté. Kus optimizmu do varenia jedál pre celiatikov však s nutričnou terapeutkou Jarmilou Kabátovou prináša Janka Bleyová.
Utorok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.