Benefity pohánky vo vašej kuchyni

Benefity pohánky vo vašej kuchyni

Pohánka je pseudoobilnina, má červenkastú, dutú, vzpriamenú, málo vetvenú byľ. Listy sú srdcovité. Podľa podmienok prostredia, dorastá do výšky 15 až 40 cm. V našich podmienkach je možné pohánku pestovať na všetkých typoch pôd okrem ťažkých, ílovitých a silne vápenatých. Je veľmi prospešná pre naše zdravie, preto by mala byť súčasťou nášho jedálnička. Patrí medzi bezlepkové potraviny. Mária Babinská sa zhovárala s certifikovanou holistickou poradkyňou a trénerkou Líviou Benkovou.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sa venujeme pohánke. Je to pseudoobilnina, bezlepková potravina, ktorá obsahuje veľké množstvo rutínu. Ide o antioxidant, ktorý je protizápalový  a je veľmi dobrý na podporu ciev. Mária Babinská oslovila holistickú poradkyňu a trénerku Líviu Benkovú.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň je v centre našej pozornosti pohánka, je to pseudoobilnina, neobsahuje lepok, takže je vhodná aj pre celiatikov. Je veľmi zdravá  a mala by byť súčasťou nášho jedálnička. Má špecifickú chuť, nie každému to vyhovuje, ale dá sa kombinovať s inými surovinami. Mária Babinská opäť oslovila holistickú poradkyňu a trénerku Líviu Benkovú. Tentoraz sa budeme venovať rôznym spôsobom prípravy pohánky.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pohánka je veľmi zdravá a preto by sme ju mali zaradiť do nášho jedálnička. Okrem toho, že patrí medzi bezlepkové potraviny, obsahuje aj veľa minerálnych látok. Veľmi dôležitý je rutín, ktorý podporuje vstrebávanie vitamínu C a priaznivo pôsobí na cievny systém. Tentoraz inšpirujeme všetkých, ktorí majú radi sladké. Mária Babinská sa zhovárala s Nikoletou Kováčovou, blogerkou a autorkou kuchárskych kníh.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred nami je posledná časť tohto týždňového Kulinária. Pohánka bola v centre našej pozornosti. Nedajú na ňu dopustiť predovšetkým celiatici. Táto bezlepková pseudoobilovina je výborná pre všetkých. Je totiž bohatým zdrojom vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Mária Babinská oslovila Nikoletu Kováčovú, blogerku a autorku kuchárskych kníh. Teraz bude reč o namáčaní, klíčení a fermentácii.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame