Hríby a huby v kuchyni

Hríby a huby v kuchyni

Z hľadiska kuchynského využitia sú hríby a huby nevyčerpateľným zdrojom chutí, zloženia a vôní. Či už sú sušené, čerstvé, alebo mrazené. Ich použitím môžeme zmeniť chuť obyčajného jedla na pochúťku pre labužníkov. Ako sa dozvedela Viera Horáková od šéfkuchára Jána Halgoša, rád ich pripravuje aj pre svojich hostí.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šampiňóny zaraďujeme do jedálnych lístkov po celý rok. Sú rovnocennou náhradou za lesné huby, aj keď sú pestované komerčne. Viac povedal Viere Horákovej šéfkuchár Ján Halgoš.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hliva ustricovitá patrí medzi najobľúbenejšie huby – najmä v európskych krajinách. Okrem jej kulinárskeho využitia je dôležitá ako zdroj významných betaglukánov, ktoré majú pozitívny účinok na organizmus. Jej potenciál môžu využívať ľudia naprieč generáciami vrátane detí a tehotných žien. Ako ju pripravovať? Povedal Viera Horákovej šéfkuchár Ján Halgoš.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po celý týždeň hovoríme o hubách, ktoré majú svoje miesto  nie  len v našich jedálnych lístkoch. Sú súčasťou aj ázijskej aj talianskej kuchyne. Povedal Viere Horákovej šéfkuchár Ján Halgoš.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V mnohých rodinách sa stali huby neodmysliteľnou súčasťou jedálnych lístkov. Obľúbené sú najmä pre ich účinky na naše zdravie a je jedno, či sú čerstvé, mrazené, zavárané, alebo sušené. Málokto si vie predstaviť kapustnicu bez sušených húb, ktoré si zachovávajú svoju vôňu a špecifickú chuť. Je dobré ich pred varením namočiť? Opýtala sa Viera Horáková šéfkuchára Jána Halgoša.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame