Pečený diviak s červenou kapustou a zemiakovými knedľami

Pečený diviak s červenou kapustou a zemiakovými knedľami

Tento týždeň si spoločne pripravujeme poľovnícke recepty.

Dnes to bude špecialita z diviaka. So šéfkuchárom bratislavského hotela  Pavlom Cibulkom sa rozprával Miroslav Würfl.

Pečený diviak s červenou kapustou a zemiakovými knedľami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny (4 porcie): mäso z diviaka – krk 1 kg, soľ, korenie, rasca, horčica 100 g, olej, cesnak, zemiaky 1200 g, hrubá múka 250 g, krupica 250 g, vajcia 3 ks.
Postup: Diviaka osolíme, jemne okoreníme, pridáme rascu, cesnak, potrieme horčicou a necháme ho cez noc odležať v chladničke. Mäso narýchlo opečieme, aby sa zatiahlo, dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 150 °C asi 2,5 hodiny. Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, krupicu, soľ, vajcia a vypracujeme hladké cesto, ktoré si rozdelíme na viac častí. Vytvarujeme valčeky o priemere asi 6 cm a dáme variť. Po 10 minútach ich otočíme a po ďalších 10 minútach knedle z vody vytiahneme a potrieme olejom, aby nevyschli. Diviaka podávame s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.

Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame