Tento týždeň vám ponúkame poľovnícke recepty.
Dnes pokračujeme špecialitou z jeleňa... So šéfkuchárom bratislavského hotela Pavlom Cibulkom sa porozprával Miroslav Würfl.
Jelení perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny: Jelení orez 1 kg, cibuľa 400 g, soľ, divinové korenie, čierne korenie, bobkový list, mletá červená paprika, kyslá smotana 250 g, hladká múka 40 g, mlieko 2 dcl, olej.
Postup: Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na jemno a dáme restovať. Pridáme koreniny, soľ, mletú papriku a zalejeme vodou. Asi 10 minút povaríme, potom pridáme nakrájané mäso a dusíme1,5 – 2 hodiny. Keď je mäso udusené, spravíme z oleja a hladkej múky zásmažku a pridáme k mäsu. Dobre rozmiešame, aby sa nám nespravili hrudky a varíme ešte 10 minút. Kyslú smotanu si rozmiešame s mliekom a pridáme do perkeltu, alebo kyslú smotanu dávame na perkelt tesne pred podávaním. Perkelt servírujeme s maslovými haluškami.