5.3.2013
Autor: Rozália zo Zelenča
Suroviny: hlinenáforma na pečenie husi, strúhanka, 10 - 12 vajíčok, 750 g bravčového bôčiku bez kosti, 1 kg bravčového pliecka, 100 g kuracej pečene, 400 g vodového sendviča, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, vegeta, soľ, štipka mletého voňavého korenia
Postup: Formu na pečenie husi vymažeme a hrubo vysypeme strúhankou. Vajíčka oddelíme na žĺtka a bielka. Obidve mäsá dáme variť do horúcej vody a varíme do polomäkka. Mäso pomelieme a kuraciu pečeň pokrájame na kocky. Žĺtka, vegetu, korenie si prešľaháme a do vychladnutého vývaru z mäsa namočíme sendvič. Následne z neho vyžmýkame vodu, zmiešame so žĺtkami, pochutinami a mletým mäsom, pečienkou. Pridáme za kytičku petržlenovej vňate a poriadne premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Pridáme asi 3 dcl vývaru, aby zmes bola tekutá. Vylejeme do prichystanej formy a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút, potom teplotu stiahneme a dopečieme pri teplote 160 stupňov ešte asi 25 minút.