Tento týždeň si spoločne pripravujeme poľovnícke recepty.
Dnes to budú srnčie medailóniky s brusnicovou omáčkovou a zemiakovými šúľancami. So šéfkuchárom bratislavského hotela Apollo Pavlom Cibulkom sa rozprával Miroslav Würfl.
Srnčie medailóniky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny na 4 porcie: srnčie stehno 800 g, tymian 3 vetvičky, olej, soľ, korenie, brusnice 200 g, šalotka 100 g, kryštálový cukor 50 g, limetka 1 ks, voda 2 dcl, sezam 15 g.
Postup: Mäso odblaníme, narežeme na 4 kusy, dáme do oleja, pridáme tymian a necháme ho cez noc odležať v chladničke. Šalotku nakrájame na jemno a orestujeme, pridáme kryštálový cukor, skaramelizujeme a zalejeme vínom. Povaríme asi 10 minút, hmotu si rozmixujeme, pridáme asi 2 dcl vody, brusnice, limetkovú kôru a šťavu z jednej polovice limetky Chvíľu povaríme, aby nám omáčka zhustla a podľa chuti pridáme cukor a štipku soli.
Mäso osolíme, okoreníme, opečieme, aby sa zatiahlo a neutiekla šťava. Dáme ho piecť do rúry na 10 minút pri 190 °C. Potom mäso necháme ešte 5 minút odpočívať. Podávame so zemiakovými šúľancami, ktoré sme trochu opiekli na oleji a posypeme ich pečeným sezamom...