Tento týždeň bude mať v našom Kulináriu sólo koreňová zelenina s mimoriadnymi zdravotnými benefitmi. Vďaka vysokému obsahu vitamínov, minerálov a vlákniny, patrí mrkva totiž medzi najdôležitejšie plodiny v ľudskej výžive. Viac o mrkve ponúka Janka Bleyová v rozhovore s uznávanou nutričnou poradkyňou a stredoškolskou pedagogičkou, ktorá budúcim zdravotným sestrám odhaľuje tajomstvá zdravej výživy.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Včera sme s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou, v Kulináriu nahliadli do dávnej histórie pestovania mrkvy. Janku Bleyovú dnes zaujíma, prečo by mrkva nemala chýbať v našom jedálnom lístku, no a pomohla si príbehom zo školských lavíc.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. O tom, že mrkva nie je len taká „hocijaká zelenina“ vás v dnešnom Kulináriu s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou, chce presvedčiť moja kolegyňa Janka Bleyová.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V mnohých kuchárskych knihách si bez problémov, môžete nalistovať rôzne recepty, v ktorých kraľuje mrkva. Túto zeleninu, ktorú si na mušku zobrala nutričná poradkyňa Janka Trebulová.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Aj vy si občas pomáhate overenými prísloviami a ľudovými múdrosťami, ktoré ste počuli povedzme od starých rodičov? Napríklad vetu: „Všetko zlé je na niečo dobré“, alebo „Aj veľa dobrého škodí“ A práve táto druhá rokmi overená skúsenosť bola akýmsi odrazovým mostíkom mini úvahy Janky Bleyovej, ktorú v dnešnom Kulináriu, adresovala nutričnej poradkyni Janke Trebulovej.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.