Jedlo je liekom, opäť si to pripomenieme tento týždeň v našom Kulináriu.
Budeme variť s Petrom Planietom, pre ktorého je varenie a vymýšľanie receptov aj jeho životným štýlom. Stretla sa s ním Beáta Repíková.
Hokaidová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 4 porcie potrebujeme: 1 tekvicu hokaido, 2 bobkové listy, 3 polievkové lyžice bio rastlinnej smotany (sójovej alebo ovsenej), morskú soľ, mletú rascu, opražené tekvicové jadierka, opražené kúsky chleba.
Postup: Tekvicu umyjeme, odstránime z nej jadierka, nakrájame aj so šupkou na kocky, zalejeme litrom vriacej vody, osolíme, pridáme bobkový list, rascu a v zakrytom hrnci varíme 40 minút. Potom tekvicu roztlačíme na pyré, pridáme smotanu. Naservírovanú polievku posypeme nasucho popraženými tekvicovými jadierkami a opraženými kúskami chleba.