Chlieb a pečivo sú neodmysliteľnou súčasťou našich jedálničkov, v súčasnosti však často diskutovanou. A keďže už mnohí objavili benefity kváskového pečiva, budeme tento týždeň hľadať zdravotné benefity práve v ňom.
O tom, ako zaradiť pečivo, o ktorom väčšina ľudí hovorí, že sa z neho priberá a že nie je vhodné ho konzumovať pri úprave hmotnosti, sa Marcela Jedináková rozprávala s foodblogerkou a výživovou poradkyňou s titulom Majster pekár, Naty Žúrekovou Štefkovou.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň hovoríme o benefitoch kváskového pečenia pre naše zdravie. Je známe, že celozrnné pečivo je zdravšie, avšak zvyknúť si na jeho chuť, keď sme doteraz jedli iba biely chlieb, môže byť práve to, čo nás od jeho konzumácie odradí. Ako urobiť zmeny pri pečení tak, aby nám chutil aj celozrnný chlieb?
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Niekto ich vyhľadáva a niekomu, naopak, v pečive prekážajú. Reč je o semienkach, ktoré sa pri kváskovom, ale aj inom pečení, pridávajú do chleba a pečiva. Hovoríme o čia, ľanových, sezamových, či tekvicových semienkach, a pri pečení domácich dobrôt sem patrí aj mak a orechy. Aké benefity nám prinášajú semienka, ak ich pridáme do chleba, či pečiva?
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Keď sa rozhodnete piecť si doma svoje vlastné pekárenské produkty a stane sa z vás domáci pekár, tak sa pri hľadaní rôznych receptúr môžete stretnúť aj so surovinou, ako je slad. Čo je to slad a aký je jeho význam pri pečení kváskového chleba, sa Marcela Jedináková opýtala foodblogerky a výživovej poradkyne s titulom Certifikovaný Majster pekár, Naty Žúrekovej Štefkovej.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň vám ponúkame tipy na kváskové pečenie a jeho význam pre naše zdravie. Dnes to bude aj o chuti, pretože, vy, ktorí si pečiete domáci kváskový chlieb, viete, že do cesta môžeme pridať aj tuk. A o tom, aký typ tuku použiť do cesta pre zdravie ale aj pre chuť, sa Marcela Jedináková rozprávala s foodblogerkou a výživovou poradkyňou s titulom Certifikovaný Majster pekár, Naty Žúrekovou Štefkovou.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo sa týka olejov, ktoré chceme pridať do cesta na pečenie, mali by sme si vyberať oleje stabilné pri vysokých teplotách.