Kapusta patrí medzi najzdravšiu zeleninu. Obsahuje vitamín C, množstvo cenných bioaktívnych látok a má silné protirakovinové účinky. Ako povedal Viere Horákovej šéfkuchár Vladimír Morochovič, kapusta je po zemiakoch najčastejšie používaná zelenina v našich končinách.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Použitie kapusty v gastronómii je pomerne široké, preto by sme nemali na túto zeleninu zabúdať. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov, veľmi často sa používa pri liečbe cukrovky, pretože výrazne znižuje glykemický index, pôsobí ako antioxidant, má regeneračné účinky, posilňuje imunitu a má málo kalórií, preto je vhodná aj do redukčného jedálnička. Čo môžeme pripraviť z hlávkovej kapusty?
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Šalát Coleslaw má dlhú históriu. Objavoval sa na tanieroch Holanďanov, ktorí založili New York. Tí v okolí rieky Hudson pestovali kapustu a nastrúhanú ju používali do šalátu, ktorý nazývali koosla. To v preklade znamenalo kool, ako kapusta a sla ako šalát. Šalát Coleslaw sa v priebehu rokov menil podľa miestnych preferencií a tak dostal rôzne podoby. Povedal Viere Horákovej šéfkuchár Vladimír Mirochovič.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Kvasená kapusta je skutočný superliek. Podporuje trávenie, posilňuje imunitu aj nervy. Vďaka vysokému obsahu zdraviu prospešných baktérií prospieva tráviacemu traktu a zvyšuje vstrebávanie živín. K akým jedlám sa hodí? Opýtala sa Viera Horáková šéfkuchára Vladimíra Morochoviča.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.