Varíme s pivom – 3. časť

Varíme s pivom – 3. časť

Kačacie prsia s medom a zázvorom.

Med, zázvor, kačacie mäso – suroviny, ktoré náš organizmus zahrejú. A práve z týchto budeme dnes pripravovať so šéfkuchárom Lacim Horňáčkom a Tatianou Šuškovou gurmánsku pochúťku, ktorá má síce komplikovaný názov, ale jednoduchú prípravu.

Varíme s pivom – 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na kačacie prsia s medom a zázvorom podávané s udon rezancami potrebujeme: kačacie prsia 2 ks (600 – 700 g), čerstvý zázvor 60 g  alebo 1 čajová lyžička sušeného, 2 polievkové lyžice medu, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 120 – 150 ml pšeničného piva, 1 čajová lyžička škrobovej múky.

250 g hrubších japonských rezancov udon, 1 čajová lyžička hnedého sezamového oleja, 1 polievková lyžica extra panenského slnečnicového oleja, soľ.

Na dekoráciu: čerstvá koriandrová vňať, ázijské bylinky a výhonky – 8 polievkových lyžíc.

Postup: Čerstvý zázvor očistíme a nastrúhame najemno. Zmiešame med a sójovú omáčku. Vyberieme si panvicu s kovovou rukoväťou vhodnú do rúry. Zapneme rúru na teplotu 180°C. Kačacie prsia nakrojíme na strane kože do tvaru mriežky, rezy majú mať rozmer asi 1 x 1 cm. Okoreníme čiernym korením a pomaly opečieme najprv zo strany kože do zlatista v panvici. Prsia pustia vlastný tuk, obrátime ich a opečieme aj z druhej strany. Zlejeme tuk z panvice a prsia položíme kožou nahor. Potrieme ich zmesou medu a sójovej omáčky. Pečieme v rúre cca 8 – 10 minút podľa veľkosti, striedavo prelievame pivom a potierame medom zmiešaným so sójovou omáčkou. Počas pečenia uvaríme rezance v osolenej vode. Ich prípravu si načasujeme tak, aby sme ich nemuseli ani zohrievať, ani oplachovať. Prsia odložíme na teplom mieste, do výpeku pridáme zvyšné pivo, zázvor, med a sójovú omáčku.  Všetko prevaríme a ak je omáčky málo, pridáme pivo. Precedíme a zahustíme škrobom, od ktorého bude pekne lesklá. Mäso nakrájame. Šťavu, ktorá pri krájaní vytečie, pridáme k omáčke a premiešame. Rezance precedíme a dochutíme sezamovým a slnečnicovým olejom. Dekorujeme zmesou byliniek.

Viete si predstaviť, že pivo sa hodí aj k čokoláde? Presvedčíme sa pri príprave zajtrajšieho cviklového brownies.

Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame