Dnes vám ponúkneme recept, o ktorý sa profesionálna kuchárka podelila s Petrom Bučekom:
Špenátová roláda s cesnakovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Rozmrazené lístkové cesto necháme odstáť, medzitým si na cibuľke udusíme lístkový špenát, môže byť mrazený, ale aj čerstvý, osolíme a dochutíme vegetou. Keď je zmes hotová, necháme ju odstáť. Potom rozvaľkáme lístkové cesto, natrieme špenátovou zmesou, stočíme a dáme do rúry zapiecť na 20 minút. Ešte to predtým aj natrieme vajíčkom. Potom si pripravíme smotanovú omáčku, do ktorej pridáme cesnak podľa chuti, zahustíme a povaríme. Špenátovú roládu podávame buď s opekaným zemiakmi, prípadne hranolčekmi.