Krupicový nákyp

Krupicový nákyp

V našom pravidelnom Kulináriu dnes pokračujeme ďalšou múčnou dobrotou. Slovo má Peter Buček:

Krupicový nákyp Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Do tri štvrte litra horúceho mlieka pridáme 50 gramov masla a soľ a za stáleho miešania vsypeme 20 deka krupice a varíme do zhustnutia. Potom to necháme trochu odstáť, pridáme tri žĺtka, zmiešame s cukrom a nakoniec tam dáme aj sneh z troch bielkov. Väčšiu časť cesta vložíme do nákypovej formy, porozkladáme na plátky nakrájané jablká, prikryjeme druhou časťou cesta a dáme na 40 minút piecť. Potom to už len posypeme cukrom a nákyp môžeme poliať aj ovocným sirupom.

Peter Buček

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame